Надходження екоподатків та витрати на відновлення довкілля у Дніпропетровській області

Пам’ятаєте, звідки повинні надходити кошти на природоохоронні заходи? – Зі сплачених екологічних податків підприємствами-забруднювачами. Яка ж ситуація із надходженнями та видатками в Дніпропетровській області?

Це зокрема озвучили представники Save Dnipro Ірина Черниш та Павло Ткаченко на круглому столі “Довкілля і промисловість: у пошуках консенсусу”, який був організований за ініціативою ДніпроОДА і аналітичного центру “Діксі Груп”.

  • Павло зазначив, що у 2018-му році надходження екоподатків в бюджет області становили 218 553 507 грн, а на відновлення довкілля обласною владою було витрачено 222 290 770 грн.
  • У 2019-му, відповідно, було сплачено до обласного бюджету 225 448 230 грн екоподатків і витрачено розпорядниками бюджетних коштів 282 945 411 грн на природоохоронні заходи.

Давайте подивимось на статті уважніше. Бачимо, що природні ресурси (сфери), які постраждали від забруднення (виходячи з обсягів сплачених податків), і сфери, на відновлення яких витрачені гроші, не корелюються між собою.

Але ж, погодьтеся, який природній ресурс постраждав, те й потрібно відновлювати!

Нагадаємо, що дізнатися про сплачені суми екологічних податків суб’єктами природних монополій та платниками рентної плати за користування надрами можна, скориставшись відповідною функцією нашого SaveEcoBot у зручному вам месенджері.

А за аналітикою слідкуйте на сайті.

Підтримай внеском

Дякуємо, що хочеш допомогти нашому ГО стабільно розвиватися!

Аби підтримати нас, перейди за цим посиланням.