МИ ЦЕ ЗРОБИЛИ!

Друзі, сьогодні історичний день, і це не перебільшення. Перший електрофільтр на ДТЕК Придніпровській ТЕС ВСТАНОВЛЕНО ТА ЗАПУЩЕНО, а 10 енергоблок, на якому він побудований, увімкнено до електромережі!

І це перший прецедент в історії України, коли екологічна модернізація такого масштабу проводиться не з коштів платників податків, а за власні гроші підприємства.

Що це означатиме для дніпрян?

По-перше, вміст найшкідливішого для нас дрібнодисперсного пилу в повітрі міста одразу знизиться в декілька, якщо не в десятки разів.

По-друге, цілий спектр шкідливих речовин, що містяться у викидах ТЕС, тепер також долітатиме до нас у значно меншому обсязі.

По-третє, нове обладнання в перспективі дозволить здійснювати сухий відбір вугільної золи, а це відкриває шлях до її переробки, а також суттєво знижує навантаження на шлакосховища.

Ми йшли до цієї перемоги майже два довгих роки. Команда Save Dnipro почала з того, що чи не вперше зламала звичайний хід громадських слухань ДТЕКу та почала все гучніше та професійніше ставити екологічні вимоги забруднювачу. Спочатку з нами не рахувалися, але ми дійшли до Верховної ради та Міністра екології, робили акції у різних країнах світу та пікетували офіс ДТЕКу, залучали народних депутатів та лідерів думок, вивчали закони та надавали обгрунтовані пропозиції та зрештою ПЕРЕМОГЛИ.

Але найголовніше, що ми хочемо сказати сьогодні, — це слова подяки ВСІМ вам, любі дніпряни, які підтримували своє місто весь цей час та так само, як і ми, брали участь у спільній справі. Також ми вдячні всім тим, хто допомагав Дніпру на цьому шляху — політикам та активістам, критикам та симпатикам — всім. Дякуємо Міністерству екології за чітку позицію. Дякуємо тим, хто не вірив, що це можливо, — адже це нас тільки заводило. Дякуємо журналістам, які висвітлювали події об’єктивно, — ви надавали процесу ваги у суспільстві. Дякуємо і тим, що вирізали нас із сюжетів, — ви підтверджували, що ми на правильному шляху. Дякуємо місцевій владі за те, що багато про це говорила. Дякуємо зрештою і ДТЕКу — за те, що, хоч і з великим запізненням, але дотрималися свого слова.

Дякуємо.

Підтримай внеском

Дякуємо, що хочеш допомогти нашому ГО стабільно розвиватися!

Аби підтримати нас, перейди за цим посиланням.