Ще одна важлива проміжна перемога!

Якщо дуже коротко, то ми з вами маємо шанс вже у найближчому майбутньому в реальному часі бачити, що саме і в якій кількості летить з труб заводів. SaveDnipro лупає сю скелю вже другий рік, і ось нарешті перші плоди.

По-перше, “моніторинг на трубі” включений до нової редакції Закону “Про охорону атмосферного повітря”! Про це йшлося в рішенні Ради національної безпеки і оборони України, яке рівно 2 тижні тому було введено в дію Указом Президента. А сьогодні Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України вже оприлюднило проєкт змін, готовий до реєстрації у Верховній Раді.

По-друге, процедури отримання дозволів на викиди в атмосферне повітря переходять в онлайн, і тепер це офіційно закріплено в тому ж кабмінівському законопроєкті. Вгадайте, хто над цим працює. 😉 Скоро напишемо докладніше, дочекайтесь.

Нагадаємо, що це вже не перша проміжна перемога нашої ідеї постійного моніторингу на джерелах викидів. Десь місяць тому наші правки про це були також внесені до іншого проєкту закону – 4167-д “Про запобігання, зменшення та контроль забруднення, що виникає в результаті промислової діяльності”. І наразі він теж очікує на рішення нардепів.

Дякуємо всім колегам, хто долучився до просування якісних змін в екологічній сфері!

Депутати Верховної Ради України, м’яч на вашому боці. Не підведіть!

This publication has been made within the frameworks of the Accountability Fund (Embassy of the Kingdom of the Netherlands). The views and opinions expressed in this article may not reflect the official position of the Embassy of the Kingdom of the Netherlands.

Підтримай внеском

Дякуємо, що хочеш допомогти нашому ГО стабільно розвиватися!

Аби підтримати нас, перейди за цим посиланням.