Результати громадських слухань

Ми так раділи зрушенням, підтвердженим на громадських слуханнях 28 березня, а потім так обурювалися деким, хто намагається їх привласнити, що забули відзвітувати вам, дорогі підписники, про наші перемоги.

ОТЖЕ, ЗВІТУЄМО.

Перемога №1.

ДТЕК погодився вже протягом цього року поставили електрофільтр на трубу, з якої викидає дим 10 енергоблок, а у 2020 році – на другу трубу, з якої викидають блоки 7 та 8.

Перемога №2.

ДТЕК погодився вже цього року запровадити безперервний моніторинг викидів Придніпровки на санітарній зоні.

Перемога №3.

ДТЕК погодився вже цього року розпочати проект по вирішенню проблеми золовідвалу та почати висаджувати дерева по її периметру, аби запобігти розвіюванню шлакового пилу. Поки що мова іде про 300 дерев кожного року.

Але цього все одно замало!

ДТЕК вперто відмовляється встановлювати сіркоочисні та азотоочисні споруди. Не ясно, що з перспективою продажу відходів спалення газових марок вугілля. ДТЕК опирається щодо термінів, які нас не задовольняють. Наприклад, ми вважаємо, що електрофільтр та моніторинг на 7 та 8 блоках у 2020 році – це запізно. Нарешті, ДТЕК може спробувати махнути рукою на виконання своїх обов’язків, як вони вже це робили неодноразово.

Тому вже незабаром буде створено робочу групу за участі громадськості, місцевої влади та ДТЕК. Мета створення групи — це постійний моніторинг прогресу виконання обов’язків станції.

Справа зрушила з мертвої точки. І не в останню чергу – завдяки вам. Усім, хто нас підтримав словом, участю у наших акціях та копійкою (за яку ми теж найближчим часом відзвітуємо).

Рано чи пізно довкілля Дніпра буде чистим!

#придніпровка_фільтруй

Підтримай внеском

Дякуємо, що хочеш допомогти нашому ГО стабільно розвиватися!

Аби підтримати нас, перейди за цим посиланням.