Монстр з Придніпровки

У висновках ОВД ДТЕК Придніпровської ТЕС написано, що станція може працювати цими (7 та 8 ) блоками тільки у випадку крайньої необхідності, аж поки їх не виведуть в кінці 2020 року з експлуатації, або не встановлять сучасні фільтри.

І ще декілька місяців тому представники ДТЕК запевнили Романа Абрамовського, що не будуть шмалити блоками, де не встановлені електричні фільтри. Тоді це питання розглядалось профільним комітетом ВРУ, а міністерка енергетики пані Ольга Буславець запевнила, що бере питання на особистий контроль.

Чому?

Бо станція знаходиться в мільйонному місті Дніпрі, в країні з жахливою ситуацією з захворюваністю на коронавірус. А ви певно знаєте, що дрібнодисперсний пил, який сотнями тон вилітає саме з таких труб, збільшує вирогідність захворюваності та важкого протікання хвороби, як і усіх респіраторних. Про дослідження італійських вчених на цю тему ми писали ось тут.

Але ж вже декілька тижнів 8 блок шмалить з невеликими перервами на аварії. Ось статистика енергосистеми, яку ми збираємо:

Тож як це можна пояснити? Про це ми скоро дізнаємось. Бо SaveDnipro відправляє звернення щодо невідповідності висновкам оцінки впливу на довкілля до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України та Державної екологічної інспекції України.

Підтримай внеском

Дякуємо, що хочеш допомогти нашому ГО стабільно розвиватися!

Аби підтримати нас, перейди за цим посиланням.