Культура і Екологія

Вчора наша Ірина Черниш завітала на 5-й Національний круглий стіл на тему “Екологія”. Захід організувало Міністерство культури та інформаційної політики України. Але чи можливо подивитися на проблеми екології крізь призму культури?

Культура. Про що вона? Про порядність, терпимість, повагу до чужих границь. Про свідомість і відповідальність. Про цінності і зв’язок між поколіннями. Екологічна свідомість, екологічні цінності – це частини одного цілого. Посилюються вони – збагачується й культура. І навпаки.

Під час виступу Ірина розповіла, як підвищити якість довкілля та громадського здоров’я завдяки максимальній відкритості екологічних даних.

Адже не володіючи цією інформацією, ми не можемо приймати оптимальні рішення і проводити необхідні реформи, не здатні захистити власні права та здоров’я.

А український письменник Любко Дереш зазначив:

“Усі прекрасні ідеї можуть реалізуватись тоді, коли ми, як суспільство, будемо зрілими. А зріле суспільство означає суспільство, яке здатне співпрацювати попри різні ціннісні та етичні позиції. Ми повинні шукати точки дотику, завдяки яким працюватимемо над суспільними проблемами, бо питання екології стосується нас усіх”.

Дякуємо організаторам за можливість дискутувати про важливе.

Хочемо, аби в Україні культура та екологічна свідомість були в тренді, а лідери думок змагалися за увагу підписників, розповідаючи про нові культурні чи екологічні сенси.

Підтримай внеском

Дякуємо, що хочеш допомогти нашому ГО стабільно розвиватися!

Аби підтримати нас, перейди за цим посиланням.