Держпродспоживслужба вимагає у суді повністю зупинити роботу джерел викидів ПРАТ “ДМЗ”

Діяльність ПРАТ “ДМЗ” створює загрозу для життя і здоров’я людей та навколишнього середовища!

До такого висновку прийшло Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області. І це – головний меседж позову, поданого ними до Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

Що цьому передувало?

18.08.2020 на контрольних точках фахівці служби виявили значні перевищення гранично допустимих концентрацій (ГДК) шкідливих речовин в атмосферному повітрі:

  • у 1,2 рази – ангідрид сірчастий,
  • у 2 рази – фенол,
  • у 5,9 разів – аміак!!!

Нагадаємо, що саме ви зрушили справу з мертвої точки, заваливши контролюючі органи скаргами на роботу ДМЗ за шаблонами, які ми пропонували тут.

В позові Держпродспоживслужба пише, що звернень було дуже багато. Після них служба виїхала на перевірку, ДМЗ їх не допустили, і фахівці зробили заміри на межі санзони підприємства.

Що вимагає Держпродспоживслужба?

Вимога позову полягає у застосуванні заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) до ПРАТ “ДМЗ” у вигляді ПОВНОГО ЗУПИНЕННЯ РОБОТИ джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розміщених за адресою: вул. Коксохімічна, 1, м. Дніпро!

Це друге позитивне зрушення. А перше було після масових звернень громадськості до Міністерствf захисту довкілля та природних ресурсів України: “Дозвіл тільки після слухань!” Тоді позиція Міндовкілля співпала з вимогою людей. Ось тут писали про це.

Тож зараз готуємось до громадських слухань!

Справа ПРАТ “ДМЗ”, що знаходиться просто посеред міста Дніпра, має стати показовою. А всі учасники впливу: влада ВСІХ рівнів, контролюючі органи та населення мають зробити все, аби негативний вплив підприємства на здоров’я населення та довкілля міста знизився до прийнятного для безпечного життя рівня!

Підтримай внеском

Дякуємо, що хочеш допомогти нашому ГО стабільно розвиватися!

Аби підтримати нас, перейди за цим посиланням.