Боротьба за Законопроєкт №4167 – новий раунд

Сьогодні наша Ірина Черниш взяла участь в засіданні Екокомітету ВРУ, де повторно розглядався Законопроєкт №4167. Далі пряма мова:

Дивно, що на засіданні знову економіка протиставлялася екології (захисту довкілля). Тоді як увесь сучасний світ давно прийшов до того, що зелені технології запускають економіки (не говорячи, що це єдиний шлях виживання). І про це довелося сьогодні наголосити у своєму виступі.

До комітету попередньо надійшов лист Ради національної безпеки і оборони України про загрозу економічній безпеці України від прийняття даного проєкту закону. І сьогодні на засіданні заступник Секретаря РНБО наголосив на потенційних втратах бюджету від надходжень податків бізнесу, з якого Україна робить видатки на охорону громадського здоров’я.

Однак в Україні й досі не рахують втрати цього самого здоров’я населення від роботи виробництв, яким по 70, а іноді й 150 років, які повністю зношені й не вважаються допустимими навіть на пострадянському просторі.

Тож справедливим буде твердження, що НЕ прийняття даного законопроєкту – це загроза національній безпеці.

Далі буде найголовніший екзамен для українських депутатів – у Верховній Раді України під час голосування. Слідкуємо.

This publication has been made within the frameworks of the Accountability Fund (Embassy of the Kingdom of the Netherlands). The views and opinions expressed in this article may not reflect the official position of the Embassy of the Kingdom of the Netherlands.

Підтримай внеском

Дякуємо, що хочеш допомогти нашому ГО стабільно розвиватися!

Аби підтримати нас, перейди за цим посиланням.